Vahingossa polttareihin – keskiössä Amin Asikainen

Idi on tässäkin yläosattomassa, mutta hanskat kertovat, ettei kaveri ole polttarimielellä eikä ballerinan mekossa.

Kiire. Aerobic-tunti alkamassa. Oho, onpas väkeä! Hämmentynyttä puheensorinaa ja seinänvierustat täynnä nuoria miehiä, monella kamera. Tieto taidoistamme on siis vihdoinkin levinnyt kansalliseen tietoisuuteen, tällä salilla biccaavat osaajanaiset… Taikka siis ohjaajana on osaajanainen Susanna Mantila, kehonrakennuksen kärkinimiä Suomessa, nykyisin myös voimanostaja. Melkoista kyytiä odotettavissa.

Komeakroppainen Susanna, Suski, voisi jo sinänsä olla yleisövetonaula, mutta pian selviää, että se varsinainen magneetti on tällä kertaa Amin Asikainen. Kirkkonummen kivinyrkki. Idi. Ammattilaisten keskisarjan Euroopan mestarina muistettu. Polttariasussa. Hyvin, hyvin somana ja hämillisenä. Vaaleanpunaisessa tutu-mekossa, kuin pink pantteri eksyneenä väärään koreografiaan. Kun tunti alkaa, pyyhkäisee empatian aalto naislauman yli. Niin on kaveri menossa vika suuntaan että. Onko se ihme, kun vakikävijöittenkin jalat solmuuntuvat jos intensiteetti hetkeksikään herpaantuu.

-Oikea on oikean käden puolella Amin, huutaa Suski. – Sivulle ristiin sivulle… Ei saa törmätä, siinä sattuu. Et kai sentään laske käsiä alas? Ja älä ihmeessä pysähdy – nyt ollaan vee-askelissa.

AaAa:lla on tukala olo, hikeä pukkaa. Kaverit kannustavat omaperäisellä tavalla: älä löysäile Idi, joko nyt sippaa, etköhän jo kumauta, pompi, pompi, kanveesi kutsuu…

Me myötäbiccaajat voitelemme kuitenkin pantteria hyvä-hyvä -huudoilla ja rytmisillä taputuksilla. Tummasilmäpoika vilkaisee kiitollisena ja sompailee sen jälkeen pikku kinkkauksin ja jättiloikalla itään,kun muut etenevät länteen, salin toiseen päähän.

Äkkiä kuuluu: paita pois Idi, paita pois, kansa tahtoo silmänruokaa! Seuraa ankaraa tempoilua, ja niin lähtee ballerinan tiukasti istuva vaaleanpunainen yläosa veks. Hyvä rusketus, mutisee joku vieressäni hyväksyvästi.

Kun tullaan juoksuosuuteen polvia korkealle nostaen, selviytyy nyrkkeilijä kuin leikiten ja kauan vielä senkin jäkeen, kun muut ovat jo saaneet luvan lopettaa. Asikainen jatkaa lähes hurmiossa ja säveltää suoritukseensa vielä tosi nopean tykityksen iskuja – jestas, hyvä ettei kukaan tyrkkäise naamaansa eteen.

Ja vielä parempaa on tulossa, ohjaaja tekee edellä ja usuttaa pantterin peräänsä. Hyppy suorin vartaloin isosti ponnistaen kädet kohti kattoa ja sen jälkeen äkkiä lattianrajaan punnerrusasentoon. Ja sama uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, hyppy ja punnerrus…

Ehkei suju piruetti eikä bicci, mutta pirun kova kunto on pojalla! Tokko olisi lopettanutkaan, jollei valpas kaveri ovensuussa olisi heittänyt pyyhettä kehään polttariponnistelun yhden osion päättymisen merkiksi.

Vielä oli risteily edessä ja ties mitä siellä, ei käy kateeksi.

Kun julkkisvieras oli mennyt, kuului eri puolilta kommentteja. Yksi naisista sanoi, että hän olisi ainakin tullut tulipunaiseksi ja kuollut, jos hänen olisi pitänyt tehdä jotain ihmesuorituksia vaikkapa lätkäjoukkueen keskellä.

Toinen: Ja niin lutunen kun se on!

Kolmas kertoi nähneen mainoksen: Hyppää lentokoneesta Malmilla. Unohtumattomat polttarit.

Onhan se enteellistä. Hyppy tuntemattomaan. Ihan niinkuin avioliitto. Asikaisellakin jo tuplakierteellä.

Kaarina Naski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s